Marko Bombek, dr. med., spec. interne medicine

Marko Bombek, dr. med., spec. interne medicine, idejni oče, soustanovitelj in strokovni direktor Respire, je specialist internist.

Po končani maturi na II.gimnaziji v Mariboru je nadaljeval študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, diplomiral je leta 2003. Med študijem se je strokovno izpopolnjeval v ZDA, v St.Lukes Episcopal Hospital Houston, Texas Medical Center pod mentorstvom dr. Michele Sartorija in dr. Reynolds Delgada, klinične izkušnje je nabiral tudi v splošni bolnišnici Fresco na Slonokoščeni obali pod mentorstvom dr. Anice Starman.   Specializacijo iz interne medicine je opravljal v UKC Ljubljana, UKC Maribor in na Kliniki Golnik ter leta 2010 opravil specialistični izpit iz interne medicine. Na medicinski fakulteti Univerze v Mariboru je vpisan na doktorski študij.

Njegovo ožje internistično področje je pnevmologija, še posebej se posveča problematiki smrčanja in motenj dihanja v spanju. Izobraževal in izpopolnjeval se je na številnih mednarodnih šolah pri svetovno priznanih strokovnjakih s tega področja doma in v tujini:

 • Dr. Jasmina Gabrijelčič, Klinika Golnik
 • Dr. Renata Riha, Department of sleep medicine, University of Edinburgh
 • Dr. Zoltan Szakacs, Somno center, Budimpešta

Dr. Bombek predava na številnih strokovno-znanstvenih kongresih in se nenehno izobražuje na mednarodnih strokovnih srečanjih pod okriljem Evropskega respiratornega združenja (ERS), Evropskega združenja za raziskave spanja (ESRS), kjer dopolnjuje in izmenjuje svoje izkušnje s kolegi iz različnih držav.

Je član ERS, Slovenskega zdravniškega društva in Združenja pnevmologov Slovenije.

Asist. mag. Jurij Regvat, dr. med., spec. pnevmologije

Asist. mag. Jurij Regvat, dr. med., spec. pnevmologije, sooustanovitelj Respire, je specialist pnevmolog.

Po maturi na II. Gimnaziji Maribor je študiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Zaključil je podiplomski magistrski študij, kjer je proučeval duševne motnje pri bolnikih s pljučnimi boleznimi. Specializacijo iz pnevmologije je opravljal v UKC Maribor, UKC Ljubljana in Kliniki Golnik. Trenutno končuje doktorski študij na medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Izobraževal in izpopolnjeval se je pri priznanih strokovnjakih s področja smrčanja in motenj dihanja v spanju:

 • Dr. Jasmina Gabrijelčič, Klinika Golnik
 • Dr. Renata Riha, Department of sleep medicine, University of Edinburgh
 • Dr. Zoltan Szakacs, Somno center, Budimpešta

Dr. Regvat predava na številnih strokovno-znanstvenih kongresih in se nenehno izobražuje na mednarodnih strokovnih srečanjih pod okriljem Evropskega respiratornega združenja (ERS), Ameriškega torakalnega združenja (ATS), Evropskega združenja za raziskave spanja (ESRS), kjer dopolnjuje in izmenjuje svoje izkušnje s kolegi iz različnih držav.

Je član ERS, Slovenskega zdravniškega društva in Združenja pnevmologov Slovenije.

Asist. Boris Onišak, dr. med., spec. ORL

Asist. Boris Onišak, dr. med., spec. ORL, soustanovitelj Respire, je specialist otorinolaringolog.

Po maturi na Gimnaziji Murska Sobota je študiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Specializacijo je opravljal na Kliniki za ORL in CFK v Ljubljani

Izobraževal in izpopolnjeval se je tudi v Združenih državah Amerike (Seattle) in pri številnih priznanih profesorjih:

 • profesor dr. Pietro Palma, podpredsednik European Academy of Facial Plastic Surgery in priznani evropski kirurg za estetiko obraza,
 • profesor dr. Wayne F. Larrabee, nekdanji predsednik American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery,
 • profesor dr. Kris S. Moe, predstojnik klinike za estetsko, rekonstruktivno in onkološko kirurgijo obraza in vratu na Univerzi v Washingtonu,
 • profesor dr. Craig S. Murakami z univerze v Washingtonu in član Cosmetic Surgery Group v centru Virginia Mason Medical,
 • profesor dr. Alexander Berghaus, predstojnik ORL klinike na Kliniki Grosshadern Univerze Ludwik Maximilians v Münchnu,
 • dr. Kögler s Centra za estetsko medicino na Dunaju.

Dr. Onišak predava na številnih strokovno-znanstvenih kongresih in se nenehno izobražuje na mednarodnih strokovnih srečanjih, kjer dopolnjuje in izmenjuje svoje izkušnje s kirurgi iz različnih držav. Od leta 2004 je tudi član EAFPS (European Academy of Facial Plastic Surgery).

Dr. Onišak je do sedaj opravil približno 1.000 estetskih operacij nosu, preko 2.000 funkcionalnih operacij dihanja (operacije nosnega pretina, obnosnih votlin in nosnih školjk), preko 2.000 operacij žrelnic in nebnic pri otrocih, 150 manjših operacij na ušesih ter vrsto drugih operacij glave in vratu.